Нд, 28.04.2024, 18:50
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » Новини

Учительство! На вас стоять держави.

Ви націй є натхнення і ядро,

Ви завжди працювали не для слави,

Для того все, щоб множилось добро!

Роман Чорний

13 травня на базі Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 проведено педагогічний міст учителів-словесників Жидачівщини та Болехівщини за сприянням педагогічних колективів Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Чертізької, Загірочківської, Волице-Гніздичівської, Тейсарівської шкіл. Така форма роботи сприяє зміцненню зв’язків між учителями, обміну досвідом роботи двох педагогічних центрів.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 564 | Додав: TMarciv | Дата: 16.06.2015

  Інформація про музеї, місця бойових дій та культурної спадщини, які розташовані в районі, а також туристсько-краєзнавчі маршрути по території району:
... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 2145 | Додав: TMarciv | Дата: 31.05.2015

   У першій декаді травня Жидачівська ЗОШ І-ІІІст. №2 ласкаво відчинила двері для вчителів початкових класів, учасників методичного моста Жидачів-Борислав, який започаткували ще в жовтні минулого року методисти обох РМК Наталя Тріщ та Ярослава Демко. 

   Продовження теми «Краєзнавство в літературній пропедевтиці початкових класів» було невипадкове, адже  живучи у час глобальної революції у світі сучасних комп’ютерних технологій, на жаль, діти втрачають інтерес до читання.

  Одним із завдань сучасної школи є формування мовної особистості з достатніми комунікативними можливостями, мотивацією до самостійного читання. На думку учасників семінару, саме ця якість увінчує зусилля вдумливих учителів, батьків, бібліотекарів, які мотивують дітей до спілкування з найкращими дитячими книгами письменників рідного краю.   

             За доброю українською традицією кожна справа розпочинається з молитви. Оскільки зустріч відбувалася в місяці, коли по-особливому вшановують Небесну Заступницю, о. Роман Котів молито ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 908 | Додав: TMarciv | Дата: 31.05.2015

У нашім раї на землі

Нічого кращого немає,

Як тая мати молодая

З своїм дитяточком малим.

Т. Шевченко

Геній Шевченка змалював найщасливішу мить земного життя людини. Лагідні, сяйливі та щасливі очі матері – це перше, що бачить дитина, з’явившись на цей світ. Життєдайна материнська любов, віра в щасливу долю, надія, що життєва дорога рідної дитини буде встелена вишиваним рушником, огортає тендітну дитинку, і в цьому ореолі вона росте, розвивається, дорослішає і народжує нове життя.

І у цьому безкінечному процесі, де б ми не були, що б не зробили, через які успіхи та невдачі не проходили, Мати завжди поруч. Вона допоможе і втішить розрадить і зрозуміє.

Всю повноту материнської любові людський розум вмістити не може. І неможливо її описати і висловити. І тільки діти, що чують шепіт Ангела Господнього, можуть передати нам, дорослим, сповнені істини та правди почуття любові. Ми вишукуємо розумні слова, а діти просто кажуть те, що думають. А отже – правду. Яке це щастя, коли ти можеш обняти маму, поцілувати і сказати: «Рідненька, я люблю Вас!». Головне, щоб не було пізно.

Цьогорічний фестиваль-конкурс «І слово, і пісня, Матусю, Тобі!», що проходить щорічно під орудою Львівського обласного відділу Союзу Українок став найвеличнішим святом любові. Це можливість творити і самоутверджуватися, говори ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 724 | Додав: TMarciv | Дата: 13.05.2015

Потужним ресурсом для духовного, патріотичного та естетичного виховання сучасних учнів, а також ефективною нестандартною формою отримання знань є музейна педагогіка. Використовуючи елементи музейної педагогіки, вчителі можуть цікаво проводити уроки та позакласні заняття в нетрадиційний спосіб. Завдяки діяльності музеїв, у роботі з учнями можна реалізувати завдання у виховуванні почуття патріотизму, свідомого ставлення до світової та вітчизняної культури, різними засобами, методами і прийомами розвивати мислення та стимулювати творчі здібності, практичні навички, активність учнів.

 

7 травня 2015 року в Музеї мистецтва та історії Жидачівської землі відбувся семінар вчителів художньої культури загальноосвітніх навчальних закладів Жидачівського освітнього округу за темою «Використання елементів музейної педагогіки в навчально-виховному процесі». ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 434 | Додав: TMarciv | Дата: 13.05.2015

«Головною потребою кожного школяра мають стати праця, самостійна думка, відкриття істини». І саме цей вислів Василя Сухомлинського став актуальним під час проведення семінару-практикуму «Формування позитивної мотивації та активізації навчальної діяльності  учнів на уроках фізики та інформатики», який відбувся 6 травня 2015р. на базі Межирічанської ЗОШ І-ІІст.

В роботі семінару взяли участь методисти РМК: Кардаш Б.С., Хомич Г.В, вчителі фізики та інформатики Жидачівського освітнього округу.

Розпочалась робота семінару із привітання гостей директором навчального закладу Трембецьким М.Р..

Програмою семінару було передбачено проведення відкритого інтегрованого уроку з фізики та інформатики «Переваги та недоліки ядерної енергетики» у 9 класі.(Вчитель Зборовська Н.І.) Урок відзначався високим рівнем навчально-пізнавальної активносі, творчості із використанням елементів проектного,проблемного, інтерактивного навчання та застосуванням ІКТ.

 < ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 401 | Додав: TMarciv | Дата: 11.05.2015

 

Національна кухня – свого роду «візитна картка» кожного народу. Україна відвіку славилася своєю національною кухнею - її багатством і різноманітністю. І саме, щоб довести цю істину, 28квітня 2015р. на базі Новосільської ЗОШ І-ІІІст. відбувся семінар-практикум «Реалізація варіативного модуля «Технологія виготовлення страв української національної кухні» для вчителів трудового навчання Жидачівського та Журавнівського освітніх округів.

 

У роботі семінару взяли участь Хомич Г.В., методист РМК, Стехнович М.М, керівник Журавнівського освітнього округу та вчителі трудового навчання району.

Розпочався семінар екскурсією по школі та з огляду виставки «Чарівний дивосвіт».

 

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 491 | Додав: TMarciv | Дата: 07.05.2015

24-26 квітня 2015 року

   Влітку 1914 року над західноукраїнськими землями з’явилося бойове гасло: «До боротьби проти історичного ворога України – Росії царської, за визволення українського народу з московської неволі, за вільну, самостійну українську державу!». По всій Україні пролунав Маніфест Головної Української Ради, який закликав молодь створити нові збройні сили України, що мали б репрезентувати інтереси України на полях боїв Першої світової війни. Таким військовим формуванням став Український легіон, який після створення на початку вересня 1914 року отримав назву Українські Січові Стрільці.

   До складу УСС увійшли 18-20-річні юнаки, більшість з яких отримали військове виховання у різних національно-патріотичних організаціях («Сокіл», «Січ», «Пласт»). Стрілецтво виявилося наймолодшим військовим формуванням у складі австрійської армії. З-поміж декількох тисяч добровольців австрійці погодилися на склад легіону в кількості 2500 осіб і одразу відправили стрільців на Закарпаття. Російське військо тим часом блискавично захоплювало Галичину і розраховувало прорвати лінію фронту навколо гори Маківки (яка знаходиться в Сколівських Бескидах недалеко від смт.Славське висотою 958 м.), що дало б їм можливість далі просуваючись через Карпати, рушити на Угорщину та безпосередньо на Відень.

   Пік запеклого протистояння навколо г.Маківка ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 563 | Додав: TMarciv | Дата: 29.04.2015

23 квітня в Україні відзначають День психолога. Психологічна служба навчальних закладів у нашому районі працює уже 20 років. Зараз у ній нараховується 41 практичний психолог у 38 школах та 9 садочках. Кожен третій психолог – молодий спеціаліст зі стажем роботи до 3-х років, 40% із стажем 10-20 років.

 

Зараз практичні психологи переживають непрості часи. Навантаження психолога по навчальних закладах таке: 1 ставка (повна) – 3 чоловіка, 0,25 ставки – у 22 школах. Чи впливає навантаження на ефективність роботи психолога? Ні, але чи можна вимагати багато від людини, яка працює 1-2 дні на тиждень? Тим більше, коли є труднощі із забезпеченням психолога робочим кабінетом. Тільки у 16 навчальних закладах створено умови для роботи, виділено кабінет для індивідуальних консультацій та корекційних занять. Проте «випадкових&raq ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 443 | Додав: TMarciv | Дата: 29.04.2015

     День 23 квітня2015р. для вчителів інформатики  Дев’ятниківського  освітнього округу запам'ятається як яскрава і надзвичайно мотиваційна подія: в Баківській ЗОШ І-ІІст. відбувся семінар-практикум: « Методика викладання інформатики у початковій школі- досягнення та проблеми».

     Керівник закладу Комарницький  З.І ознайомив участників  семінару   із візитною карткою школи, яка була  підкріплена емоційним зарядом – презентацією, представленою заступником директора Микулінською І.І.

 

     Гостей запросили на екскурсію до кабінету інформатики. Вчителі стали свідками завершального етапу проекту «Комп’ютерний клас у Баківецькій ЗОШ І-ІІст.»  Адже у квітні 2013-2015 року школа приймала участь у обласному конк ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 388 | Додав: TMarciv | Дата: 29.04.2015

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 24 25 »
Календар дат
Погода
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024