Чт, 28.03.2024, 14:32
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » Новини

       Андрій Шептицький – могутня постать не лише минулого, а й сучасного. Це постать Великого Українця, думки якого, як ніколи, є сьогодні вкрай актуальними. І саме, щоб застановитися на формуванні духовно-моральних цінностях у вченні  митрополита Андрея Шептицького, 30 листопада 2015р. на базі Жидачівської гімназії ім. О.Партицького був проведений семінар для вчителів основ християнської етики Жидачівського, Журавнівського округів.

    Розпочався семінар спільним молебнем до Серця Ісусового, який відслужили: о.мітрат В.Юрів,  о. Я.Турик, о.Р.Котів.

 

         Вчитель основ християнської етики Іванчук У.В. запросила своїх колег на урок духовності «Історія однієї людини, яка змінила світ», де &nbs ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 510 | Додав: TMarciv | Дата: 02.12.2015

     «Усе що знаєш розкажи, усе що вмієш покажи»- під таким гаслом 17 листопада 2015р. на базі Монастирецького НВК ім.. В.Поповича відбувся семінар-практикум «Позакласна робота з трудового навчання» для вчителів трудового навчання Журавнівського-Жидачівського округів.

    Дирекція  та педагоги  закладу гостинно зустріли учасників семінару. Башта А.М (заступник директора) запросила усіх до перегляду мультимедійної презентації «Організація позакласної роботи в Монастирецькому НВК».

       Під керівництвом вчителя трудового навчання Стехнович М..С. був проведений конкурс-гра «Господарочка», де учні розкрили свої здібності, показали вміння професійно виборювати перемогу і гідно сприймати поразки.

    Відповідно до програми семінару вчителі Мазур В.І., Стехнович М.С. поділилися досвідом роботи щодо впровадження основних форм позакласної роботи з трудового навчання.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 521 | Додав: TMarciv | Дата: 27.11.2015

 

                     

          10 листопада 2015р на базі Ходорівської ЗОШ І-ІІІст. №2 відбувся  районний семінар для заступників директорів шкіл із навчальної та навчально-виховної роботи «Методичні  та психологічні аспекти мотивації на уроці як засіб підвищення якості навчання».

     Директор школи Т.В.Тянюгіна представила навчальний заклад у мультимедійній презентації.

      Виховний захід «Не розділять Україну вороги ніколи»   (підготували педагог-організатор Стахів Г.В.,   муз. керівник Неїжмак Р.В.) проведено на високому рівні, всі деталі відшліфовано, продумана загальна канва виступу, діти декламують надзвичайно емоц ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 466 | Додав: TMarciv | Дата: 24.11.2015

 

     5 листопада у  ДНЗ "Ромашка" м.Ходорова відбувся семінар практичних психологів "Адаптація дитини до умов дошкільного навчального закладу". 

      Семінар розпочався із ознайомлення з дошкільним закладом та презентації завідуючої ДНЗ Максимової Надії Іванівни. Практичний психолог садочку Кузик Ольга Іванівна поділилася з учасниками семінару власними напрацюваннями з проблеми адаптації дітей.

Практичні психологи відзначили актуальність проблеми адаптації, в тому числі адаптації і самих батьків до того, що дитина почала відвідувати дитячу дошкільну установу, проблеми довіри та корекції очікувань. Піднімались питання роботи практичного психолога з батьками, з вихователями для запобігання дезадаптації, співпраці ДНЗ і школи у плані попередження дезадаптації першокласників.

Методист ДНЗ Презлята Галина Богданівна провела з присутніми майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки. Практичні психологи обговорили можливість використання ляльки-мотанки у корекційно-розвивальній роботі з дітьми дошкільн ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 383 | Додав: TMarciv | Дата: 23.11.2015

                       

                                                                           З усіх творінь найпрекрасніше – людина,

                                                                           яка отримала  гарне виховання.

 

 

       11 листопада 2015 року у Жидачівській ЗОШ  І-ІІІ ст. № 2 відбувся обласний семінар методистів районних  та міських методичних кабінетів, які відповідають за науково-методичний супровід  правоосвітньої та правовиховної роботи. ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 561 | Додав: TMarciv | Дата: 20.11.2015

 

 

21 жовтня 2015р. в міському Будинку культури «Папірник» проведено районний етап XVІ Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги».

 

 

 

 

Фестиваль має на меті відродження українського патріотичного мистецтва, і, що особливо важливо, його осучаснення, широкомасштабне використання сучасних мистецьких форм, засобів та методів для створення високоякісних сучасних за формою та національних за змістом творів.

&n ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 701 | Додав: TMarciv | Дата: 19.11.2015

Вчителі та учні загальноосвітніх навчальних закладів району використовують в навчальному процесі Інтернет як потужне джерело інформаційних і методичних ресурсів для отримання нових даних, які ще не встигли потрапити в підручники. І для того, щоб  вчителі інформатики могли вміло аналізувати дані, які розміщені в інтернеті, 29 жовтня (для вчителів інформатики Жидачівського та Журавнівського освітніх округів) та 12 листопада (для вчителів інформатики Ходорівсько-Бортниківського, Дев΄ятниківського округів) був проведений семінар-тренінг на тему «Критичне оцінювання ресурсів Інтернету школярами і вчителями».

Навчання проводили тренери – Цюмрак Людмила Василівна (вчитель інформатики Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2) та Яцущак Яромира Володимирівна (вчитель інформатики Ходорівської  ЗОШ І-ІІІ ст. № 1).

  ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 532 | Додав: TMarciv | Дата: 12.11.2015

День початкової освіти - це насамперед свято цікавого спілкування з творчими людьми, зустрічі з однодумцями, які прагнуть удосконалювати процес навчання молодших школярів, ознайомлення з новинками у практиці інших учителів і в педагогічній літературі, обмін професійним досвідом, можливість отримати цікаві та корисні ідеї для свого професійного зростання.

Вже стало традицією проведення в нашому районі Дня початкової освіти. Цього року він проходив у формі методичного форуму, який проводився на базі Жидачівського НВК. Організатором заходу була методист Жидачівського РМК Наталя Тріщ.  

 

      Форум розпочався композицією за участі учнів початкових класів Жидачівського НВК під керівництвом Катерини Тимик. Звучали слова вітання школярів, які створили настрій свята. Зачарував і до сліз розвеселив присутніх Владислав Посацький - учень третього класу, вихованець Мирослави Люсак, майстерним виконавши гуморески.

 

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 597 | Додав: TMarciv | Дата: 04.11.2015

 

       Перебудова системи освіти України, подальше удосконалення навчального процесу в загальноосвітній, в тому числі і початковій школі ставить питання про удосконалення перш за все методів навчання.

       Важливим методом наукового пізнання і засобом активізації пізнавальної діяльності учнів є моделювання. Воно існує вже давно, як і мислення, а отже, з давніх часів супроводжує процеси навчання. Хоча як метод навчання моделювання почало усвідомлюватися нещодавно.

      Саме проблема математичного моделювання і лягла в основу методичного  моста між творчими вчителями  початкових класів Жидачівського  району та вчителями Шевченківського району м. Львова, який відбувся 28 жовтня 2015 року.

     Організаторами  творчої зустрічі  були методист Жидачівського РМК Тріщ Н.М. та вчителі початкових класів  Зарічансь ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 644 | Додав: TMarciv | Дата: 04.11.2015

« 1 2 3 4 5 ... 24 25 »
Календар дат
Погода
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024