Нд, 28.04.2024, 01:15
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » Новини

                        26 жовтня 2015р. вчителі християнської етики зібралися у монастирі св. Герарда с.м.т. Гніздичів (Кохавино, як колись величали не інакше як Галицьким Люрдом), щоб провести День духовної віднови. Цей час є для того, щоб зупинитьсь.    Зупинитися у присутності Бога, відклавши всі наші справи, навчання і заглянути в себе. Віднайти мир і спокій, який сьогодні так важко знайти.

        Духовним провідником цього Дня був о.Михайло Чмир. Педагоги мали чудову нагоду спільно помолитися.

 

 

 Також почерпнути духовну поживу із наук, відчути духовну єдність. Застановилися над важливим питанням милосердя, жертовності, служіння людям. О.Михайло &nb ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 419 | Додав: TMarciv | Дата: 01.11.2015

 «МОНІТОРИНГОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ВИХОВНОГО ПРОСТОРУ

 ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ»

Питанням удосконалення якості виховання в освітньому просторі загальноосвітніх навчальних закладів району був присвячений семінар, який проводився 07 жовтня 2015 року на базі Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2   за темою: «МОНІТОРИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ВИХОВНОГО ПРОСТОРУ З ВИКОРИСТАННЯМ ЕЛЕКТРОННИХ АНКЕТ: ор ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 760 | Додав: TMarciv | Дата: 27.10.2015

                   

   5 жовтня 2015р. вчителі  хімії  та біології  Жидачівського освітнього округу провели виїзний семінар у приватний розсадник сім’ї  Бережнюк у селі Заболотівці.

               Під час семінару педагоги ознайомилися з широким асортиментом рослин для сучасного озеленення присадибної ділянки, офісної та виробничої території.

      

               Ю.В.Бережнюк  провів майстер – клас по прививці рослин, показав і подав коротку характеристику видів рослин, які є у розс ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 527 | Додав: TMarciv | Дата: 27.10.2015

     13 жовтня 2014р. для вчителів основ християнської етики та трудового навчання Дев’ятниківського,  Ходорівсько-Бортниківського округів був особливим, адже відбувся очікуваний семінар-екскурсія в Унівський монастир, період розквіту та розбудови якого пов’язаний із родом Шептицьких.

  У світ духовного оновлення своїх колег запросила вчитель Залісківської ЗОШ І-ІІст. Барна Н.М. Педагог поділилася досвідом роботи з теми «Впровадження морально-етичних цінностей християнства на уроках християнської етики і трудового навчання». Кожен вчитель отримав програмку семінару і пам’ятку поломника.

  ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 507 | Додав: TMarciv | Дата: 18.10.2015

     На сьогоднішній день важливим є взаємозв’язок теоретичних знань з практикою. Одним із засобів, що забезпечують цей зв’язок є виїзні форми навчання для педагогів.

       Ініціатором виїзного семінару «Навколишнє середовище і здоров’я» для вчителів основ здоров’я та трудового навчання Дев’ятниківського, Ходорівсько-Бортниківського округів, який відбувся 28 вересня 2015р. були педагоги Загірочківського НВК: Малюс Г.І та Дух Б.Б.  Вчителі запросили своїх колег у світ еколого-натуралістичної творчості і поділилися своїм досвідом роботи (Малюс Г. І. «Про вплив навколишнього середовища на здоров’я людини, Дух Б.Б. «Місце екологічних знань у роботі сучасного вчителя технологічної освіти».

У рамках програми семінару було передбачено:

          - екскурсія у Львівський  обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді;

       Вчителів гостинно зустріла Кожіль М.І., заступник директора КзЛОР «ЛОЦЕНТУМ», яка розповіла про основні напрямки роботи закладу, методичне забезпечення. Всі бажаючі отримали буклети та рекламки про роботу закладу.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 454 | Додав: TMarciv | Дата: 07.10.2015

Готовність учителя до щоденної самостійної роботи над собою, до професійного саморозвитку – необхідна умова успішної реалізації завдань, які стоять перед сучасною школою. Тому питання професійного зростання вчителя, успішне формування професійних цінностей відповідно до умов та вимог сучасної школи, - одне із завдань, над реалізацією яких працює творча група вчителів-словесників району.

Сучасна школа потребує вчителів нового типу – вчителів-дослідників, новаторів. Тому робота творчої групи будується так, щоб кожен учитель найбільш повно міг розкрити здібності й таланти, розвивати ініціативу та творчий пошук. Із метою підвищення професійної компетентності проводяться спільні засідання молодих вчителів та вчителів-словесників творчої групи.

Крок за кроком молоді вчителі-словесники вдосконалюють свою педагогічну майстерність, розвивають свій творчий потенціал, крокують до найвищої сходинки – стати досвідченим педагогом, «вчителем з великої літери». А допомагають їм у цьому методист Жидачівського РМК О.М.Прокопів, керівник МК вчителів-словесників О.М.Пшик, практичний психолог, методист РМК Г.Я. Пельо.

Нещодавно відбувся  обмін досвідом роботи вчителів-словесників творчої групи з молодими вчителями. Засідання проходило на базі Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Директор школи – Мальце ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 886 | Додав: TMarciv | Дата: 07.10.2015

Шановні колеги освітяни!

 

Щиро вітаємо Вас з професійним святом! Висловлюємо Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю.

Ваші серця завжди наповнені співчуттям, добротою і милою приємністю.

Цими чудовими якостями Ви щедро ділитесь з дітьми. Вам вірять, Вас люблять і шанують. Ви здійснюєте зв’язок часів, продовжуючись у своїх учнях.

Бажаємо Вам, дорогі вчителі, відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя і довгої людської пам’яті.

Хай завжди щедрою на сходи буде освітянська нива, а в усіх Ваших починаннях будуть супутниками успіх і удача!

 

 

 

 

Завідувач РМК                           І.Михайленко

Категорія: Новини | Переглядів: 334 | Додав: TMarciv | Дата: 02.10.2015

 

Світ, який нас оточує – досконалий і прекрасний. Неповторний і витончений є Божий світ.

Хто є творцем цього прекрасного дива? Людина? Людина може зробити і придумати лише неживі речі, які допомагають їй у побуті.

Творцем дивосвіту, що нас оточує, є Господь Бог. Тільки Бог допоможе нам перелити в душі наших дітей світло християнського вчення, щоб променило їм на довгому радіусі життя. Духовне виховання – це постійний процес, який ніколи не доходить до завершення.

20 травня 2015 року заступники директорів шкіл з виховної роботи провели свій виїзний семінар на тему ««Духовне виховання учнів» в Кохавинському монастирі.

 

Освітяни разом із методистом РМК Н. Кулик зібралися у Кохавинському монастирі, щоб вознести спільну подячну молитву Господу за ще один прожитий навчальний рік, за все те добре, що в ньому було, за розв’язання існуючих проблем, мир і спокій в Україні та у світі.

о. Володимир Груца – синкел у справах монашества Стрийської єпархії, відслужив в капличці монастиря моле ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 407 | Додав: TMarciv | Дата: 18.06.2015

Не шукаймо кумирів собі на землі,

не шукаймо

Не шукаймо взірця, крім єдиного

Бога Отця

Всі ми – діти Його, тож до Батька

Свого поспішаймо.

По стежках каяття все життя,

Що не має кінця.

 

12 травня 2015 року педагоги-оганізатори шіл району провели підсумковий семінар на тему «Формування духовних цінностей дітей та учнівської молоді» в Кохавинському монастирі.

 

 

 

Організатори семінару ставили перед собою мету: донести до педагогів важливість та актуальність духовного виховання, його місце в сучасному підході до роботи з дітьми шкільного віку, обговорити шляхи вирішення проблеми формування у школярів християнських моральних цінностей, духовного розвитку особистості; привернути увагу до важливості проблеми духовного розвитку особистості.

Семінар педагогів-організаторів розпочався із спільної молитви до Богородиці в церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Священик ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 386 | Додав: TMarciv | Дата: 18.06.2015

 

   Коли людина горить любов’ю до улюбленої справи, то вона випромінює світло, яке зігріває інших. Такі слова можна сказати про вчителя початкових класів Дулібівської ЗОШ І-ІІст. Орлик Надію Леонідівну, яка з радістю погодилася поділитися досвідом своєї роботи по підготовці дитини до школи. У своїй роботі вона  керується словами Marcy Marxer: «Піклуйтеся один про одного з самого початку, діліться один з одним любов’ю, що живе у вашому серці. Якщо ви існуєте один для одного, ті, кого ви любите, знатимуть про це. Піклуйтеся  один про одного і дивіться, як зростатиме ваша дружба».

Тому для вчителів 4 класів ЗОШ І-ІІ ст. району було організовано майстер-клас вчителя-майстра Орлик Н. Л. на тему «Готуємо дитину до школи».

     Вчитель працює з різновіковою групою дітей, реалізовує проект «Впровадження альтернативної форми дошкільної освіти у сільських громадах». плануючи роботу за програмою «Українське дошкілля».  

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 486 | Додав: TMarciv | Дата: 18.06.2015

« 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 »
Календар дат
Погода
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024